Jag skiter i det och är SÅ HÄR GLAD!!!!


 
 
Dagens selfie efter rundan, alla va vi så glada och nöjda. Tusen tack tjejer för hjälpen <3
Cassador skiner av lycka med sitt fina blingbling från Perlstoft.
 
 
 
 
Jag skiter fullständigt i våra pet idag!! Jag hade psykiskt gått in i mig själv och tragglat KG-trimningen innan jag satte mig upp i sadeln. Cassasdor kändes väldigt lugn och för första gången önskade jag lite sporrar på framridningen?! Jag menar, vad hände där?? Mitt nya KG tänk och ridning gjorde mig heeelt slut innan jag ens kom in på framhoppningen. Eftersom jag bara red en klass idag ville jag ha honom EXAKT där jag hade honom igår. Det var inte alls svårt men sjukt krävande, mest fysiskt då kroppen inte alls är van vid att jobba så, tror jag pratar för oss båda. När jag hade hoppat fram kände jag faktiskt mig så sjukt nöjd att jag lika gärna kunde åkt hem. Det enda "felet" som hände på framhoppningen var att jag gjorde halt innan en hög oxer då Cassador taggad till något djävulskt men det satte jag stopp för, kom igen direkt och satte den klockrent och varje språng kunde jag ÄNTLIGEN känna hur hela rumpan lyfte sig och han kickade ut med bakbenen <3 Det betyder att han hoppar med ryggen och väldigt avslappnat, dels att jag inte hänger i munnen. 
 
Väl inne på banan ställde jag mig i ett hörn och väntade, för ridhuset är så förbannat litet i Båstad och jag vill absolut inte vara i vägen för någon, igen, med en stegrande häst. Men för första gången, på väldigt länge, så va Cassador helt lugn. Han väntade helt lugnt i hörnet medans föregående ekipage hoppade. När de hade hoppat sista hindret började jag trava på en stor volt och fattade sedan galopp, Cassador va väldigt lugn och stadig. Ni kan även se i klippet att jag använder en ganska lugn och kort galopp i början men ökar den sakta sen i slutet. Inte en enda gång vinglar han till med bakbenen som han brukar göra.
 
 
 
 
 
PÅ banan, kort och gott
 
  • Cassador var väldigt lugn för att vara han.
  • Jag försöker att använda marken och vägarna och få honom mer ridbar.
  • Jag försöker rida med stadig sits och hand, men tänker hela tiden på att mjuka innan hindret och över.
  • Bästa kombinationen på länge va idag 3a och 3b, äntligen satte han en klockren en med så fina språng och även avståndet mellan passade. Sen att det blev ett pet på b gör absolut ingenting.
  • Jag själv tycker jag gör den bästa anridningen på det allra sista hindret som är supersvår och har varit vår svaga sida innan. Att komma från kortsidan och vända upp snett mot en oxer är både krävande för ryttare och häst.
  • Det läskiga, 6a och 6b, om ni tittar riktigt noga kan ni se hur lite mark Cassador har med det andra språnget innan 6b och touchar därför lite i bommarna men hoppar super. Hade det varit en normal häst hade den stannat, för det jag såg i mina ögon va läskigt lite mark för ett språng till att ta sig över den oxern... <3 Stort hjärta den hästen och mycket vilja! 
 
 
Cassador gör för första gången på länge så otroligt fina språng på tävling, visst är det jobbigt för honom när jag ändrar min ridning som medför att han hoppar bättre. Mjölksyra och runda språng var verkligen dagens godis. Jag är så himla glad att jag valt att tävla varje helg nu några veckor och bara hoppa en klass om dagen, när tävlingen ligger nära. Det är för mig, MIN och Cassadors träning!! Det kvittar hur mycket vi trimmar hemma eller på träning, vi behöver just nu mer rutin på tävling och träna där det verkligen gäller. Jag är så otroligt glad idag så jag tror jag snart spricker <3 Även Cassador va supernöjd och lugn som en filbunke i släpet hem!! Det märks så tydligt när vi jobbar som ett team och vi båda är nöjda. Jag hoppas att jag får ha kvar denna underbara individ i många mång många år. Jag tror att vi kommer att utvecklas 10x mer och när alla pusselbitarna har ramlat på plats tror jag vi kan styra mot vad som helst. För ingen någonsin kan säga att Cassador inte älskar att tävla och hoppa.... *Big smile over here*
 
 
 
Vad tycker ni??? =)
 
 
 
KAN DET VARA MAGIC OCH MIN NYA RIDNING??? =D  HAPPYYYYYYY!!! 
 
 

Jag har nu tittat på klippet säkert 15 gånger och känner ett STORT FETT LYCKORUS i hela kroppen!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Postat av: Caroline Bågfeldt
2014-04-12 - 18:03:39

Alltså den där hästen är ju helt outstanding! Fattar inte hur han kan ibland, han hoppar typ 50 cm över och det ser ut som en barnlek för honom. Riktigt fin runda verkligen. :D

URL: http://carolinebagfeldt.se/


Postat av: Linda
2014-04-12 - 22:46:50

Så himla fina! Jättefin runda! :)

URL: http://lindabj.blogg.se


Postat av: Elin
2014-04-13 - 00:11:13

Tror inte jag kommenterat förut. Men oj vilken skillnad!! Ser inte alls 'flängit' och hetsigt ut. Utan lungt och kontrollerat! Det är inte bara din häst som är fantastiskt fin utan du som rider honom riktigt bra!!
KG är magisk tränar dressyr för honom när tillfälle ges och han har gjort så stor skillnad för min sits och ridning. Det är skillnad på att sitta ned och sitta ned. Han har sådant öga för ekipaget också tycker jag, värt varenda krona!
Tack för en fin blogg Erika, du skriver väldigt trevligt. Ska bli roligt att följa er väg mot eliten.
Hälsningar
Elin

Svar: Tack fina du, dina ord betyder jättemycket och jag bryr mig faktiskt om vad ni alla säger, all kritik som har ett vett bakom tar jag åt mig. Jag vill bli så bra jag kan bli och visst är det roligt att höra när det går bra, men jag blir inte bra OM jag inte kan ta all kritik!! Tusen tack!! Kram <3
Ica

Postat av: Johanna
2014-04-13 - 11:51:53

Varje gång jag ser en video på er två när ni är ute och tränar/tävlar blir jag så imponerad av dig Erica, du är så duktig med honom!
Jag tycker man ser skillnad på honom, och på dig! ni kommer ihop er som ekipage mer och mer, vilket är så kul att se! :)

URL: http://tigermysig.blogg.se


Postat av: escapingreality
2014-04-13 - 15:41:54

Det ser superfint ut, förstår att du är nöjd med den rundan!

URL: http://escapingreality.spotlife.se/


Postat av: sara
2014-04-13 - 18:03:23

Jättefin runda!

Svar: Tack <3
Ica

URL: http://ussing.se


Postat av: Lina Sällberg
2014-04-13 - 19:47:23

Åh längtar till jag kommer till inlägget om KG-träningen i feeden! :) När man börjar bli helt matt i benen på en het häst börjar man komma till ridning. :)

URL: http://sallberglina.blogg.se/


Postat av: Jessica
2014-04-14 - 09:39:38

Men du! WOW! Vilken toppenrunda! Än sen om ett par bommar inte låg kvar, helheten tycker jag var kanon! Han lyssnar ju även om han är pigg och det är ju verkligen guld värt :) Bra jobbat!

Svar: Tack fina du, blir jätteglad <3
Ica

URL: http://vinna.blogg.se



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: