Hoppträningen igår!


 
 
 
För första gången på mycket länge kände jag mig riktigt nöjd genom hela hoppträningen igår. Jag kämpade, med kylskåp i magen och hela tiden ett inre lugn, och även Cassador kämpade på riktigt tappert.
 
Vi började med att skritta ut en liten runda, sedan trimmade jag igenom honom i alla gångarter och travade på en volt över 3 travbommar. Vilket han gjorde riktigt snyggt och avslappnat i slutet efter ett X antal varv lite spänt.
Jag började sen att hoppa fram honom i trav, vilket fortfarande är hemskt jobbigt och tråkigt. Att vänta på hindret och trampa av i trav är något han inte gillar. Han vill rusa mot hindret eller/och fattar galopp en bit innan. Jag är dock väldigt nöjd med hur vi avslutade travhoppningen, han lär sig och även jag hur jag ska rida an honom i trav.
När Cassador kändes uppvärmd och fin började jag rida över de 3 krysshinder på ena långsidan, där jag la en volt mellan varje. Denna övning gick ut på att få honom lydig och smidig, vilket för en spänd och lite het häst kan vara nog så jobbigt. I vänster varv gick det bra men i höger varv var det väldigt jobbigt. I slutet kom Johanna och filmade så ni kan kika på resten själva.
 
Slutsats: Jag är så himla glad och stolt över både mig och Cassador just nu. Vi har haft ett tufft år bakom oss men nu börjar jag se ljuset i tunneln. Jag är långt ifrån där jag vill vara men mycket har börjat lossna och nu är det bara träna, tävla och träna som gäller.
 
 
 
 
 


Postat av: Escapingreality-ett nytt liv i Shanghai
2014-04-04 - 15:50:40

Jättebra övning, han ser ut att lyssna på dig även om han protesterade lite och tyckte det var jobbigt.

URL: http://escapingreality.spotlife.se/


Postat av: sara
2014-04-04 - 21:14:50

FIIINT! Tycker du ser väldigt "cool" ut trotts att han trilskas lite! Gäller ju verkligen att andas och ha is i magen på dessa tossungar.

Svar: IS i magen?! Jag har byggt in en stor frys... ^^ hihi Tack <3
Ica

URL: http://ussing.se



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: