Helgen närmar sig...


 
 
 
Varför kan inte båda mina hästar ha en bra hoppdag på SAMMA dag???? =D
 
 
Häst nr 1
 
Trimmade igenom hästarna idag med en liten studs och två räcken på en 8-volt. Började med Corvette och hon va, åååå hon va såå himla fin. För första gången så var hon lugn och arbetsvillig till 1000 från start till slut. Fattade galopp från skritten lugnt och fint och drog inte iväg alls. Även cooli nnan och efter hinderna. Idag var jag så stolt över henne!!! =)
 
 
Häst nr 2
 
Började med att skritta ut Cassador en runda och sedan joggade jag fram han i ridhuset. Han kändes lugn och fin, sen kom vi till den där galoppen. Han va riktigt taggad och kunde inte slappna av helt, hinderna va ju framme med och han visste. Han har gått ett helt meeting hela helgen och idag, onsdag så är han galet taggad i att hoppa?! Kan någon som kan prata med hästar komma hit och få mig att förstå hur jag ska rida honom?! Han var inte lugn och avslappnad på ett enda hinder eller språng, ett rent helvete var han. Han kan verkligen inte skärpa sig på låga höjder och när jag hoppar själv.
 
 
 
=(
 
 
Nu till helgen blir det ett nytt meeting men ett på hemmaplan så skönt att slippa åka iväg. Fredag hoppar vi en A:0 i 1.20 och lördag/söndag bli det avd B 1.30. Jag hade ju precis taggat om efter helgen och nu var han så här. MMMM, jag får se hur han är i morgon med. Tänker nog rida ut en långrunda och sedan ta lite arbetsgalopp i ridhuset och när det känns bra kanske jag tar fram ett hinder och se om han är lite mer lugn än idag. Jag dör verkligen om han är galen på fredag, tur det är en A:0 för då tänke jag bara sitta i sadeln och bokstavligt hålla i mig.....
 
 
 
Nu till helgen har Halmstads FK en nationell tävling med klasser från 1.10 och upp till 1.50 =D
 
 
 
 
 


Postat av: Lina
2013-09-18 - 14:40:19

Hej hopp :D
En bra idé kan vara att ställa fram hinder varje dag under en period men inte hoppa...
Jag vet, såå tråkigt att släpa fram hinder och att plocka bort allt men om du gör så under en längre period så vet han ju inte när eller om han ska få hoppa.
Jag har lite samma problem med en av mina damer, dock inte när det gäller hoppning men principen är den samma.
När hon blir så där galet taggad så blir bestraffningen att hon helt enkelt inte får göra det hon vill. Kanske blir det nästa gång eller senare, beror på hur hon uppför sig.
Brukar funka riktigt bra men kan behöva upprepas ibland.
Vad gäller hoppningen så kan ju belöningen bli att du tar ett skutt eller två om han har uppfört sig hela passet. Bara något språng så han inte hinner tagga upp sig för mycket igen, sedan bara en klapp på halsen och avsluta.
Det är som Kyra säger, beröm och bestraffning handlar inte om stryk eller socker... :)

Kul bild förresten, ser helt galet ut haha ;)


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: