skadat öga togs bort


 
 
 
 
Tornesch opererad - skadat öga togs bort
 
25 juli 2013

Hoppning  Det skadade öga som H&M Tornesch 1042 levt med sedan 5-årsåldern, och som olyckligtvis förvärrades vid nationshoppningsmeetinget i Sopot, har opererats bort på universitetsdjursjukhuset i Ultuna.

- Operationen gjordes i går och gick bra. Svullnaden är redan på väg tillbaka. Han är efter omständigheterna pigg och glad men stannar på sjuhuset för observation ytterligare någon eller några dagar, berättar Helena Hugoson Feldt som äger hingsten tillsammans med sin man Thomas.

Helena berättar att skadan på det högra ögat upptäcktes när hingsten var fem år och att ingen vet hur den uppkommit. Ögonlinsen har till och från varit grumlad och synen klart nedsatt under alla år som hingsten gjort sina strålande resultat med Malin Baryard Johnsson.

- Hingsten har fungerat men komplikationer tillstötte under tävlingarna i Sopot. Det medförde att Malin inte kunde fullfölja planeringen med att kvala till EM. Tornesch kommer att återvända till Malin efter operationen och planen är att tävlingskarriären ska fortsätta efter läkningen, säger Helena till Ridsport.
 
 
 
 
Text och bild är hämtat HÄR



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: