Inför första tävling, 2013


 
På lördag, 2/2, är det tävlingsdebut 2013 och jag vet att både jag och hästarna har längtat efter denna dag. Cassador känner det på sig när man ställer han i gången och börja göra "tävlingsfixet", då vet han att det är tävlingsdags. Borsta, lägga på tävlingstäcke, linda frambenen el sätta på back on tracken, knoppa och packa in i transporten, då vet han. Hästar går på rutin och är smarta djur. Sen är det skönt för han blir aldrig stressad utan han laddar lugnt, han lastar sig själv och är en riktigt cool häst!! Sen lägger han allt krut på tävlingsbanan och ger 200%, rätt coolt att få uppleva en unghäst som gör så.
 
Sen har vi den lilla gråa Corvetten, ja hon står verkligen för sitt namn, full fart hela tiden. I slutet av 2012 började hon märka när det var dags för tävling, det kände hon ett bad och sedan uppställning i gången så va hon supertaggad. Denna lilla dam kunde streta emot lite vid lastningen förra året, men absolut inget hopplöst fall, men i år har jag kört dem båda ihop till träning och då har hon hon faktiskt gått på släpet på en gång. Duktig!!
Även om jag ofta får stå ut med gråten i halsen, explosiv energi, envishet till döden, så är hon ett sjujäkla fint sto. Hon är cool i hantering på tävling och egentligen cool i all hantering på marken, en riktig stjärna. Det är så fort man hoppar upp i sadeln som bomben exploderar...
 
Tävlingen äger rum i Laholm och Corvette 5 år ska starta 90 och 100cm och Cassador 6 år får gå 100 och 110cm. Eftersom det är första tävlingen för i år så valde jag att starta båda i två låga klasser då jag kan tänka mig att de båda säkert kan vara lite springiga och spända i första så en andra chans är ju aldrig fel. Sen KAN de ju säkert förvåna sin ryttare och va lugna i båda eller bara lugn i första men vi får väl se vem som har rätt på lördag kväll :)
 
Jag fick lite tips från Amanda Ericsson i söndags att man kan hoppa lite dagen innan för att förbereda både hästen och dig själv inför tävlingen, även att kunna känna vilken form hästen är i och att ha hopprytmen färsk.
 
Så i morgon tänkte jag göra övningen som ni ser nedan, ett enkelt räcke mitt i ridhuset med 15m bom framför och 18m bom bakom. Perfekt övning för den snabba raketen och den hoppglada svartbruna som vill vara överallt.. MEN bäst övning för mig som måste rida i samma lugna rytm innan hindret SOM efter. Det jag gör innan hindret får jag igen eller tillbaka efter. Kommer att börja med mycket låg höjd på 40cm för att få in rytmen och avsluta med att kunna höja lite mer men ändå ha kvar samma rytm. Jag kommer även att ha galopp- och travbommar för sig. Resultatet från denna övning återkommer jag med i morgon :)
 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: