Hoppträning 16/8


 
 
Yaahoo, va roligt det var att hoppa! Det tyckte både tyttarna och hästarna. Jag på Cassador 6 åringen och Nicole på Corvette. Detta var första riktiga hoppträningen sedan betet, mina trollungar har enbart hoppat några skutt och jobbat med bommar på marken sen de kom hem. 
 
 
 
 
 
Blev en skritttur i skogen efter träningen, det gör gott för knopp och kropp :)
 
 
 
Då jag har alla 6 Hippson böcker så har jag fullt med övningar kan välja mellan. Innan jag öppnade böckerna bestämde jag mig för att jag inte vill ha för många hinder då detta är första hopppträningen på ett tag och sedan ville jag ha en studs på volt, och Voilà där hittade jag min övning <3
 
 
 
 
 
 
 
 
Så här såg det ut när vi byggt klart, lite dålig bild men men =D Ni se ju tydligt på bilden åvan hur banan ska byggas upp. Det jag inte fick med på bild var det blå krysset längst ner i högra hörnet som ni kan se i boken och även senare på film.
 
 
 
 
 
 
 
Vi började med att värma upp hästarna och göra de riktigt mjuka och fina i alla gångarterna. Skrittade först en stund utomhus och sedan en stund inne, GLÖM aldrig att skritten är den viktigaste gångarten, hoppa aldrig över den. Sedan travade vi fram dem ordentligt, i låg form, på volter och flyttade hästarna i sidled. I galoppen jobbade vi att få dem lugna och följsamma i fältsits och sedan jobbade vi hästarna lite på volt med en lätt sits.
 
 
När vi skulle börja hoppa fram använde vi oss utav krysset som förstahinder. Vi hoppade krysset på volt 3 gånger i varje varv och båda hästarna va supertaggade och riktigt fina. Sedan gick vi över till oxern och räcket som står i mitten. Vi hoppade dessa två hinder på en stor 8:a, en gång var i båda varven. Så vi började med räcket upp och oxern ner och sedan oxern upp och räcket ner, ni hajar säkert ;) Sen va det dags för den roliga och tajta studsen som ligger längst ner i hörnet och på ett böjt spår. Vi kom först i vänster varv i trav, Corvette är ju grym när det gäller bommar och taxering. Hon kan komma in i trav och fatta snabbt att hon ska gå över i galopp. Cassador däremot blir lite osäker om det är en travövning eller om hans ska gå över i galopp när han tar sig över första hindret. Så söte ;-) När vi travade in första gången och hoppade studsen kom i direkt på den igen i galopp. Vilken härlig känsla det var att hoppa denna studs, man kunde verkligen känna hur kroppen arbetade helt rätt. Det är därför viktigt att man inte har för långt mellan hinderna i en studs. I boken står det att man kan ha från 2,5 - 3.2 meter mellan. Jag hade 2,5 med mina steg och det passade både skitbra.
 
 
Nu har hästarna hoppat alla delövningarna och det var dags att lägga ihop det till en bana. Vad jag kunde utläsa från boken så började vi på krysset i vänster varv, sedan följer man långsidan ner till studsen. När man hoppat studsen rider man snett igenom till oxern, därefter direkt på krysset. Sedan följer du långsidan ner till studsen på andra hållet, däremot ska du denna gång hålla dig innanför spåret, ca 3-4 meter så du inte tar stöd från väggen, riktigt bra träning på lite vingliga hästar. Då kommer du även dirket inpå studsen och när denna är hoppad så rider du snett igenom igen och kommer nu på räcket och kan avsluta med krysset som sista hinder.
 
 
Detta va verkligen, på ren svenska, en SKITROLIG ÖVNING!! Denna ska jag absolut göra igen och är det någon annan som provar den så hojta till hur det gick för er. Kan verkligen rekomendera den till alla hästar, kanske inte den allra grönaste.
 
 
 
 
Film och bilder kommer kanske innan jobbet, annars kommer dem ikväll =D
 
 
Bild från filmningen, taggad häst... :)
 
 


Postat av: Olivia
2013-08-16 - 17:55:39

Haha! Ok;) Fina hästar.

URL: http://olives.blogg.se



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: