The first time with Cassador H


 
Det här är första hoppbilden som vi tog på Cassador, och även första och riktiga gången jag hoppade honom. Redan då kände jag på mig att han var något speciellt...
 
Jag köpte Cassador från Holland och var aldrig nere och provred honom då jag hittade honom på ett youtubeklipp och blev kär direkt =) Det var ett försäljningsstall som hade flera 100 hästar tillsalu men just denna lilla svartbruna hästen fastnade jag för och det tog bara en veckan sedan stod han i mitt stall. SÅ GRYMT häftigt, men också en vild chansning att vi skulle passa ihop och man vet ju inte direkt vad man får?! Jag minns fortfarande idag mitt första ridpass på honom, jag sa "ååå denna häst vill jag ha!! hehe, visst ja, han är ju redan betald och min <3" haha!! Jag blev kär vid första ridpasset men det tog lång tid innan vi blev 1, upps and downs, många downs. Han va inte bra riden där nere så jag fick börja om från början, skritta mycket med lösgörande övningar och när han tillslut blev en mer avslappnad häst orkade han inte ens bära sig i  galoppen. Jag hoppade han aldrig direkt utan det tog några dagar. Allra allra första gången vi kom på ett megalitet kryss så va han så explosiv och övertaggad att det tog stopp, VI stannade på 20cm. Då kände jag att jag inte riktigt visste om han va rätt för mig?! I ridningen har vi alltid funkat ihop, han har varit mycket överladdad men jag lyckades alltid lugna ner honom, stå på bakbenen va en vardagsmat för oss i början. Man kunde inte ens hoppa upp i sadeln på honom utan att han fick panik och skulle rusa iväg. Detta tog ett tag innan vi hade byggt upp ett förtroende för varandra. 
 
I hoppningen har det gått många vändor om jag ska sälja honom eller inte. Tillslut bestämde jag mig för att behålla honom men låta någon annan hoppa honom. Jag hittade en duktig ryttare men Cassador kändes aldrig som sig själv. När 4 fel blev en vardagsrunda och många tjatade på mig att jag skulle tävla han själv så bestämde jag mig för att göra det. Det var det bästa beslutet jag gjort!! Jag åkte iväg och tränade stenhårt, upps and downs under träning men alla sa att jag var på rätt väg. Tillslut startade vi våran första 120 och detta blev våran första felfria och i följd gjorde vi flera felfria <3 huh, vilket arbete men FY FASIKEN VAD ALLT VA VÄRT DET!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Denna bild är från första helgen i Maj förra året, nästan exakt 1 år sedan. Här ser ni en tunn kille och ganska liten =)
 
 
 
 
Denna bilden togs för 1 vecka sedan och här kan ni se att han är mycket rundare och mycket mer musklad. Han är ju ingen grov typ och kommer aldrig att blå grövre men han kommer att få mer muskler men alltid tar sin tid.
Corvette och Cassador är två olika typer av hästar, det räcker egentligen att Corvette tittar på maten så blir hon grov och det räcker med att hon rör på sig så blir hon biffig =) När Cassador kom fick han inte i sig mer än något kg hö och det tog flera månader innan man kunde öka upp det. Det var precis som han inte visste att man kan äta hela dagen!? =) Nu har jag jobbat fram en grym aptit på honom och han äter mycket hö och lagom mycket müsli. Jag anser att det är grovfodret som är det viktigatste. Förstår inte folk som slänger ihop hur mycket kraftfoder som helst till sina hästar. Hästen är inte gjord för att bryta ner allt det på så kort tid, GE MASSA eller FRI tillgång till hö (självklart beroende på hur energirikt det är), så får du en grymt fin tävlingshäst =) Se på mina, två helt olika hästar med jag ger dem samma mat men i olika mänger. De båda får en energirik müsli som är havrefri, Corvette får mindre då hon är så explosiv i sig och har lätt att bygga muskler, medans Cassador får lite mer.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
*****************************************************************************************************
 
 
 
 
 
 Här kan vi även gämföra två hoppbilder, då båda är från samma tid som föregående bilder.
 
Den första bilden så hoppar han högt över och inte alls så rund som man vill ha hästen i språngkurvan. Ni kan även se här att han inte är lika musklad.
 
 
 
 
 
 
Här hoppar han runt och fint, ska försöka att få han att söka sig lite mer neråt men grym skillnad än föregående bild och tidigare hoppteknik. LYCKA är det verkligen när jag äntligen får svar och bildbevis på att jobbet nu äntligen gett resultat, det är väl det vi alla strävare efter, OLIKA men ALLA VILL vi HA RESULTAT!!! =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Han hoppar heller inte över sig som han gjorde allt för ofta i början. Hade jag inte brytt mig om hur han hoppade tidigare och att han fortsatt att hoppa flackt och spänt så hade hans rygg och hållbarhet bara försämrats. Man måste vara noga med hur man tränar sin häst, speciellt en unghäst, då vi vill att de ska hålla tills de bästa åren börjar, mellan 10-15 år. Det tycker jag är en fin ålder, hästen har förhoppningsvis fått en bra utbildning, sett mycket och fått lära sig en massa saker, även tävlat lagom mycket vad den ska i den åldern.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: